Програма House of Europe відкрила новий конкурс грантів на переклади

Програма Європейського Союзу House of Europe оголосила відкриття четвертого конкурсу грантів на переклад та видання художніх та науково-популярних книжок. Видавництва та перекладачі можуть отримати до 4 000 євро. Про це повідомляє chytomo.com.

Гранти House of Europe покривають до 70% видатків на видання книжки та фінансують переклади професійної літератури, що стосується секторів House of Europe: культура та креативні індустрії, освіта, охорона здоров’я, медіа, соціальне підприємництво, робота з молоддю. Програма також прийматиме заявки на переклади та видання художньої літератури: прози, поезії, драми.

Гранти підтримуватимуть переклади з мов ЄС та мов національних меншин України на українську та з української на мови ЄС та Великої Британії. Заявки можуть подавати видавництва або інші видавничі організації (включаючи приватних підприємців / ФОП), що зареєстровані в Україні чи ЄС.

Максимальна сума гранту – 4 000 євро. Дедлайн конкурсу – 23 квітня 2021 року. Отримати більше інформації про конкурс та подати заявку можна на сайті House of Europe.

За словами менеджерки програми Катерини Алимової, за час існування грантів на переклад House of Europe вийшло або готується до друку 32 книжки.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.