Професор Єльського університету написала книгу про будні українців під час Майдану

 
На американський ринок вийшла книжка про Майдан «Українська ніч. Інтимна історія революції» (The Ukrainian Night: An Intimate History of Revolution).
Про це повідомляє Читомо.
Авторка книжки, професор Єльського університету Марсі Шор заявляє, що під час Революції Гідності хотіла якимось чином підтримати Україну, принаймні розказати Заходу правду зсередини. Таким чином і з’явилася книжка про будні простих українців під час Майдану. Наразі авторка подорожує країною зі своїм виданням.Картинки по запросу марсі шор «Українська ніч. Інтимна історія революції»
Вона зізнається, що ніколи не планувала писати книжку про Майдан. Проте, коли під час Революції давала інтерв’ю західним медіа, зрозуміла, що про Україну зсередини потрібно інформувати більше.

«Я подумала, що могла б написати статтю. Не наукову, бо я – не науковець, не політичну, бо я – не політик. Але як історик, який пише про життя інтелігенції у східній Україні – про письменників, філософів, поетів. Я вирішила написати портрет однієї людини через досвід революції, щоб надати революції людського обличчя», – розповіла Шор.

На думку співробітниці аналітичного Центру Вудро Вілсона, докторки політичних наук Лідії Зубицької, ця книжка – не лише про Україну, вона про цінності усього цивілізованого світу.
Американські оглядачі називають її «книжкою про революцію зсередини». Авторка каже, що писала лише про тих, кого могла зрозуміти, тому тут немає про Януковича та його прихильників.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал