Проект “Читанка”: україномовні тексти озвучать професіонали

 
Святослав Максимчук, один з корифеїв декламаторського мистецтва в Україні, започатковує «Читанку» – проект нового способу презентації української літератури в інтернет-мережі, повідомляє ЛітАкцент.
“Суть проекту – створення серії відео-роликів, на яких професійні виконавці (декламатори, актори, співаки, журналісти) будуть читати якісні українські тексти”, – зазначають організатори. Продукт будуть поширювати через Facebook та YouTube. Усі відео об’єднають в єдиний портал, на якому розмістять сотні текстів української літератури – від 18 до 21 століття.
Це будуть всі тексти з освітніх програм школи та ВНЗ, але не тільки вони.
Початок проекту реалізовують власними силами автора та за підтримки волонтерів. На другому етапі «Читанку» будуть подавати на «Спільнокошт» та інші гранти.
Сьогодні проект стартує в соцмережах.
Святослав Максимчук – н.а. України, актор театру ім. М.Заньковецької у Львові, кандидат на здобуття Шевченківської премії у 2016р. Має 50-літній досвід роботи зі словом. У репертуарі читця – десятки годин декламування напам’ять літературних текстів, біля 100 аудіо-записів, близько 1000 концертних виступів по всій Україні та за кордоном.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал