Про відому співачку Квітку Цісик знімуть музичний фільм

Режисером фільму “Квітка”, який подали в Держкіно на Чотирнадцятий конкурсний відбір кінопроектів,  виступатиме  Тарас Ткаченко (“Чорний Ворон”, “Гніздо горлиці”).

Про це пише видання svitua.org.

“Ми виграли грант в УКФ у 2019 році і успішно реалізували проект: був написаний сценарій, створений сайт проекту, рекламні матеріали, а також відбулося відрядження до США у Нью Йорк, де ми познайомилися з Едвардом Раковичем, чоловіком Квітки Цісик, який є правовласником на її ім’я і голос. Під час зустрічі домовилися про подальшу працю над проектом”, – розповіла продюсерка фільму “Квітка” Валерія Борщевська.

Автори сценарію стрічки – Сергій Дзюба і Артемій Кірсанов, відомі за такими художніми фільмами і книгами, як “Позивний Бандерас” і “Заборонений”.

За сюжетом основні події розвиваються у 1983 році. Американська співачка українського походження Квітка Цісик (Кейсі) здійснює першу і єдину в житті туристичну подорож до України, у місто Львів. Перебування на окупованій Батьківщині предків дозволяє подолати творчу кризу та усвідомити власну місію – пожертвувати комерційним успіхом заради створення нових альбомів українських пісень та пам’яті про Батьківщину.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Цікавий історичний факт, саме після відвідування УРСР у другому альбомі українських пісень Квітки Цісик “Два кольори” (англ. Two colours) 1989 року з’явилася пісня Володимира Івасюка “Я піду в далекі гори”.

Нагадаємо, батько співачки родом із-під Коломиї, був головним концертмейстером Львівської опери. У 1944 році з сім’єю, тікаючи від наступу Червоної армії, опинився в таборі для переміщених осіб у німецькому місті Байройт, після чого емігрував до США. Сама співачка (повне ім’я Квітослава-Орися Цісик) з дитинства навчалася грі на скрипці, а в 1974 році закінчила консерваторію у Нью-Йорку. У 1977 році зіграла епізодичну роль у комедійній мелодрамі “Ти осяюєш моє життя”,  апісня до фільму у виконанні Кейсі отримала “Оскар”.

Однак, слава дісталася іншій співачці Дебі Бум, яка виконала її на церемонії нагородження. Десять років Квітка Цісик була бренд-голосом автомобільної компанії Ford, за допомогою її голосу свій імідж створювали корпорації Pepsi-Cola, Coca-Cola American Airlines, Burger King та інші.

Хто саме зіграє співачку – наразі не відомо. На прем’єру біографічного фільму “Квітка” можна очікувати у 2022 році.