Про демократію і свободу слова. «Слуги народу» в ефірі телемарафону домінують — моніторинг

Понад дві третини появ в ефірі «Єдиних новин» народних депутатів припало на фракцію «Слуга народу» (68%). Про це свідчить моніторинг телемарафону за квітень-червень 2023 року від Ігоря Куляса.

Частка владної фракції наблизилася до рівня, який був у перші півроку роботи телемарафону. Тоді він сягав 70%.

Водночас представників депутатської групи «За майбутнє», яка має у своєму складі 4,5% депутатів від повного складу парламенту, у другому кварталі, на відміну від першого, запрошували не лише на канал «1+1», але й в ефіри телеканалу «Рада». Їхня частка появ в ефірі «Єдиних новин» сягнула 10% від усіх «депутатських» гостьових студій.

Фракція «Голос» з’являлася лише у 4% ефірів, тоді як в попередньому кварталі — у 17%.

Така ж частка припала на запрошення депутатів опозиційної фракції «Європейська солідарність» (4%).

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Зокрема, на «1+1» в ефір кликали винятково депутатів зі «Слуги народу» та «За майбутнє». У гостьових студіях каналів ICTV та СТБ, як і раніше, були представлені «Слуга народу» і «Голос». Цього разу не було представників «Європейської солідарності», а з керівників парламенту в ефірі побувала віце-спікерка Олена Кондратюк, делегована «Батьківщиною».

В ефірі «Інтера» парламент був представлений винятково нардепами владної фракції. Щоправда, цього разу їх було 4, замість 7, як у попередньому кварталі.

На телеканалі «Рада» більш ніж половина нардепів були від «Слуги народу», тричі в ефір запрошували депутатів із групи «За майбутнє», по два рази — представників «Батьківщини» і першого віце-спікера Корнієнка. Ще один депутат був від групи «Довіра». Водночас, парламентський телеканал жодного разу не запросив представників фракцій «Голос» та «Європейська солідарність».

У гостьових студіях Суспільного представників владної фракції і «Європейської солідарності» кликали в ефір по два рази. Ще одного разу тут побував представник «Батькіщини».

На каналі «Ми — Україна» було 9 «слуг» та один представник «Голосу».

 

Валерія Буняк

detector.media