Президент Світового конґресу розповів, як Конґрес захищає українців у Росії

Президент Світового конґресу українців Павло Ґрод заявив, що СКУ намагається через суд захистити представників української діаспори, які зазнають утисків у Російській Федерації.

Як передає ukrinform.ua, про це він розповів в інтерв’ю українському телеканалу Kontakt Ukrainian TV (Торонто).

За словами Ґрода, у Росії чиниться постійний тиск на українців, які є однією з найбільших етнічних меншин РФ, і ситуація погіршується.

«Ми бачимо, що багато організацій, які є складовими СКУ, були ліквідовані, так само як сам СКУ кілька років тому… Активна організація на сході РФ «Сірий клин» була ліквідована. Буквально минулого тижня на одну з наших провідників здійснювався тиск з боку російської влади, а також проти українських активістів, представників українських громад», – повідомив голова СКУ.

Тому, за словами Ґрода, Конґрес намагається через суд захистити українців у РФ.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«СКУ через своїх юристів захищає українців у Росії. Також питання тиску на СКУ буде озвучуватися на різних міжнародних форумах. Також СКУ намагається озвучити питання порушення прав українців в окупованих Росією територіях, зокрема, у Криму», – сказав він.

Нагадаємо, наприкінці 2020 року Павло Ґрод висловив сподівання, що у 2021 році вдасться пропрацювати всі заплановані ініціативи в рамках діяльності української світової громади.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.