Презентували нове видавництво для репортажів та документалістики

На Lviv Media Forum -2017 оголосили про створення нового видавництва «Човен», яке спеціалізуватиметься на репортажній та документальній літературі. «Човен» працюватиме у кількох напрямках: художній репортаж та есеїстка, біографічна та історична література, книги про медіа та науку. Окрім перекладної літератури, «Човен» також працюватиме із текстами українських авторів.
«Ми оголошуємо про створення нового видавництва. Ми називаємо його «Човен». Човен, в якому ми можемо плисти у водах інформації і досягати нових континентів. Як Васко да Гама до Індії, Христофор Колумб до Америки, як Марко Поло до Азії. Не Ноїв Ковчег, не біблійне судно, не Арго – лише маленька козацька чайка. В якій, втім, є все для довгої дороги. Ми створюємо наш «Човен», аби відкривати горизонти попереду. Цілі материки культур та історій. Історій держав, історій людини», – розповіла головна редакторка видавництва «Човен» Олеся Яремчук під час презентації.
«Художній репортаж допомагає долати кордони географічні, історичні, ментальні, бар’єри стереотипів та упереджень. Статистика каже, що три чверті мешканців нашої країни ніколи не виїжджали за межі своєї батьківщини. Ми ставимо собі за велику мету розповідати українцям про світ та допомагати долати кордони – і внутрішні, і зовнішні», – сказала Олеся Яремчук.

Перші проекти видавництво планує реалізувати вже цьогоріч – до «Форуму видавців» у Львові, а також здивувати учаcників Lviv Media Forum-2018.

Джерело: Zaxid.net

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал