Премію “Золотий хрін – 2020” отримав Андрій Любка

Сцена з роману письменника Андрія Любки “МУР” отримала премію “Золотий хрін”, яку щорічно присуджують за найгірший опис сексуальної сцени в українській літературі.

Як повідомляє ua.112.ua, переможця оголосили на офіційній Facebook-сторінці премії. Цього року церемонія через карантин пройшла онлайн за участю журі: Юрія Володарського, Тетяни Трофименко, Тетяни Микитенко, Андрія Дрозда.

Журі відзначило сцену з однією з героїнь книги – Міленою, яка працює в штабі місцевої (дія відбувається в Ужгороді) демократично-європейської партії, яка просуває на виборах мера місцевого контрабандиста.

Приз читацьких симпатій також завоював Андрій Любка з романом “МУР”.

Цьогоріч претендентами на нагороду також були фрагменти творів Юрія Андруховича “Радіо Ніч”, Гліба Гусєва “Не святий”, Вадима Яковлєва “Там, де починається територія”, Софії Андрухович “Амадока”, Дани Оханської “#КОХАЙТЕ_ся” та Антіна Мухарського “Карантин. Непристойні автобіографічні оповідання, написані під час карантинної самоізоляції в українському селі Плесецьке під Києвом…”. Докладніше ознайомитися з уривками можна тут.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нагадаємо, торік переможцем премії “Золотий хрін” стала сцена з роману письменника Василя Слапчука “Роман & Роман”.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.