Премію Станіслава Вінценза отримав Леонід Фінберг

У Львові премію Станіслава Вінценза «За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів” вручили директору Центру досліджень історії та культури східноєвропейського єврейства, головному редактору видавництва «Дух і Літера» Леоніду Фінбергу.

Про це повідомляє ukrinform.ua.

«Леонід Фінберг – лауреат премії Станіслава Вінценза «За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів» у 2020 році. Леонід Філбер з тих людей, які є сучасною українською культурою. Це не просто видавництво, це світове плекання традиції , це свідоме гуртування людей навколо певних вартостей» – зазначили ведучі церемонії.

Леонід Фінберг з 1996 -2006 року працював директором інститут Іудаїки, з 2006 очолював інститут досліджень історії східноєвропейського єврейства, видавець «Дух і літера».

Станіслав Вінценз – польський філософ-гуманіст, письменник та перекладач, який народився та багато років прожив на Івано-Франківщині. Його епос “На полонині” про Гуцульщину світова спільнота вважає геніальним.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Премію Вінценза започаткували у 2018 році з ініціативи голови парламентського комітету з питань культури і духовності Миколи Княжицького та вручають щорічно під час проведення міжнародного форуму ViaCarpatia 2020.

Як повідомлялося, Via Carpatia – щорічний міжнародний форум Центральної та Східної Європи, який складається з фестивалів, концертів, виставок, майстер-класів та інших заходів за участю українських та закордонних виконавців і учасників. Науково-практична частина містить конференцію «Коло Вінценза», де лідери думок, представники державної влади, органів місцевого самоврядування мають можливість обговорити проблеми розвитку Карпатського регіону, політичні, культурні, екологічні та інші актуальні питання.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.