Прем’єра до 93-річчя письменниці: Козловський випустив пісню на вірш Ліни Костенко (відео)

Український співак презентував композицію на вірш письменниці Ліни Костенко. Пісня “Небачене побачено” вже доступна для прослуховування. 

Віталій Козловський випустив пісню “Небачене побачено” на вірш Ліни Костенко “Пісенька з варіаціями”. 19 березня поетеса буде відзначати 93-річчя. Композиція присвячена дню народження Костенко.

Це не перша робота артиста над віршем Ліни Костенко. Ще 2014 року під враженням від подій Майдану Козловський випустив цю композицію, а вже 17 березня представив оновлену версію. Співак каже:

Ліна Костенко – це геній слова і жива легенда. У її рядках – душа і біль усього нашого народу, і для мене честь спробувати покласти на музику її надзвичайні рядки. Коли я вперше заспівав цю пісню, Ліна Василівна звернула увагу на те, що в ній немає фрази, у яку вона закладала основний посил поезії. І в оновленій версії пісні тепер є саме ці слова. Які сьогодні, у часи повномасштабного вторгнення росії, набувають особливо глибинного сенсу: “Єдине, що від нас іще залежить – принаймні вік прожити, як належить”.

meta.ua

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал