Правозахисниця подарувала Папі Франциску книгу Станіслава Асєєва «Ізоляція»

Голова організації «Центр громадянських свобод», нагородженої Нобелівською премією миру 2022 року, Олександра Матвійчук подарувала Папі Франциску книгу донецького журналіста Станіслава Асєєва «Ізоляція».

Про це повідомляють Новини Ватикану.

Олександра Матвійчук брала участь у другій Всесвітній зустрічі про загальнолюдське братерство, яку у Ватикані організувала фундація «Fratelli tutti». Учасники форуму мали можливість поспілкуватися з понтифіком.

“У мене була можливість нетривалої розмови із Святішим Отцем, і я подарувала йому книгу Станіслава Асєєва. Це донецький журналіст, який провів два роки у в’язниці «Ізоляція»”, – зазначила правозахисниця.

“Я сказала Папі, що займаюся документуванням людського болю і мільйони людей в Україні страждають. Люди потребують Його Святості, і я попросила Папу Римського, щоб він приїхав в Україну. Я сказала, що зараз, як ніколи, люди, які страждають, його потребують”, – додала вона.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Олександра Матвійчук спдівається, що Папа Римський найближчим часом приїде в Україну.

“Я їхала сюди, знаючи, що двічі на тиждень він згадує Україну в своїх зверненнях і що це потужний голос на нашу підтримку, особливо, в тих країнах, до яких ми не маємо ніякого дотику: це країни Латинської Америки, країни Африки… Ми не так давно відновили незалежність, і не маємо встановлених людських горизонтальних контактів в такі великій мірі, і тому голос Папи Римського тут надзвичайно важливий. І я вдячна, що кожного тижня мільйони людей в світі чують про те, що Папа Римський підтримує Україну і молиться за людей в Україні. Тому я їду з надією”, – наголосила правозахисниця.

risu.ua