Правозахисники громадського сектору назвали «Медіа фуфло» 2020 року

У список увійшли 18 медіа, які розповсюджували дискредитаційну та маніпулятивну інформацію про правозахисників та громадських активістів у 2020 році.

Результати першого аналізу ініціативи «Медіа Фуфло» оприлюднили в її телеграм-каналі.

Як повідомляє  detector.media, у перелік увійшли онлайн-медіа apostrophe.ua, bagnet.org, from-ua.com, hvylya.net, newsone.ua, podrobnosti.ua, politeka.net, strana.ua, vesti.ua, ukranews.com, unn.com.ua, znaj.ua, 112.ua, enovosty.com, golos.ua, ictv.ua (проєкт «Надзвичайні новини»), obozrevatel.com і zik.ua.

Проєкт «Медіа Фуфло» започаткували в листопаді 2020 року Українська Гельсінська спілка з прав людини (УГСПЛ), Центр прав людини Zmina та Інститут масової інформації (ІМІ). За словами засновників, це один зі способів протидії громадянського суспільства України інформаційній кампанії, що спрямована на дискредитацію його представників і поширюється через окремі ЗМІ, блогерів та соціальні мережі. Перелік планують оновлювати раз на квартал.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.