Працівники закладів культури виступають проти зняття карантину для музеїв

Як відомо, днями міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що карантин можуть послабити та відкрити парки й музеї.

Працівники закладів культури виступають проти відкриття музеїв до завершення всіх обмежень. Про це  повідомив директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд у Facebook.

На його думку, працівники матимуть проблеми, зокрема витрати на дорогу, які перевищуватимуть саму їхню зарплату.

Крім того, доглядачі виставкових залів – найчастіше люди похилого віку, які перебувають у групі найбільшого ризику захворіти на коронавірусну інфекцію. Зрештою, проводити заходи, які є джерелом прибутку для музею, – лекції, масові екскурсії, дитячі програми – в умовах карантину буде неможливо.

“Музейне співтовариство просить вас переглянути рішення про відкриття музеїв. Думаю, розумніше було залишити його на розсуд музеїв. Можливо, деякі музеї могли б відкритися в обмеженому режимі. У будь-якому разі це повинен вирішувати кожен конкретний музей самостійно”, – написав Ройтбурд.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Допис прокоментував міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Він зазначив, що пропозиції, викладені у пості, обов’язково врахують.

Таку ж думку підтримала гендиректорка Музею Ханенків Катерина Чуєва. У своєму Facebook вона додала, що здебільшого літні працівники музеїв не мають особистих авто, аби їздити на роботу в умовах обмеженого курсування громадського транспорту.