Повне нецензуроване зібрання творів Лесі Українки з’явилося у вільному продажу. Ціна 4500 гривень

Повне нецензуроване зібрання творів Лесі Українки у 14 томах тепер можуть придбати всі охочі. Перший наклад був призначений для бібліотек, а також культурних установ та інституцій, тому у вільному продажу його не було.

Про це повідомляє  suspilne.media.

Видавництво “Комора” оголосило про вихід другого накладу зібрання творів письменниці. Наразі книги можна замовити тільки повним комплектом і за умови попередньої оплати. Його вартість складає 4500 гривень.

Також, як раніше, 14-томник доступний для безплатного ознайомлення на сайті Українського інституту книги.

Повне зібрання творів письменниці у 14 томах – це масштабний проєкт до 150-річчя з дня народження Лесі Українки, який завершили на початку цього року.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

За його реалізацію відповідав Волинський національний університет імені Лесі Українки спільно з видавництвами “Комора” та “Смолоскип”, за підтримки Українського інституту книги.

На відміну від попереднього видання, 12-томника радянських часів, ця збірка вперше вийшла без цензури. Особливість видання – увага до рукописів та чернеток Лесі Українки. У текстах зберегли оригінальний авторський правопис, підкреслення та перекреслення, які, перекладаючи з різних мов, робила письменниця.

Що відомо

  • В один рік із ювілеєм Лесі Українки, вийшов роман Мирослава Лаюка “Залізна вода”, події якого розгортаються за маршрутом, яким улітку 1901 року проїхала письменниця. Чому важливо, щоби про життя авторів і авторок розповідали не тільки вони самі.
  • “Бояриню” Лесі Українки вперше видалиболгарською. Серед ілюстрацій книги можна знайти рукопис листа поетеси, який вона писала з Болгарії до своєї сестри Ольги.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.