Повість Маркіяна Камиша «Чормет» вийшла болгарською

Повість Маркіяна Камиша «Чормет» вийшла друком у болгарському видавництві «Paradox». Як повідомляє chytomo.com, про це йдеться на сторінці письменника у фейсбуці.

В ексклюзивному коментарі Читомо Маркіян Камиш повідомив, що переклад книжки болгарською мовою здійснила Лілія Желева.

«Це радісна подія з ноткою новизни, бо у Франції, Італії та Німеччині (де видання заплановане цьогоріч) досі друкували тільки мій роман «Оформляндія», а от болгари – вибрали повість «Чормет»», – зазначив Камиш.

 

Письменник підкреслив, що видавництво «Paradox» з 1991 року публікувало Артура МіллераЧарлза Буковскі та Пола Боулза. Також у цьому видавництві виходили переклади з української Сергія ЖаданаЮрія Андруховича та Юрія Винничука.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Зауважимо, «Чормет» вийшов у 2017 році у видавництві «Нора-Друк». Повість потрапила до каталогу знакових книжок за версією Українського інституту книги 2017 і 2019 років, за неї Маркіян Камиш отримав Літературну премію імені Олеся Ульяненка.

 

«Чормет» – повість про людей, які живуть біля кордону Зони відчуження і збирають металобрухт. Про суворих і п’яних чоловіків з металевими зубами і монохромними тату на руках, які здають в брухт-прийомки авіабомби вермахту в мішках та поцуплені в сусідів металеві огорожі, аби обміняти їх на денатурат. Це історія про людей, які мріють здати на метал все навколо них, навіть ядро Землі», – йдеться в анотації до книжки.

 

Нагадаємо, серія оповідань «Мій дід танцював краще за всіх» Катерини Бабкіної та роман «Твій погляд, Чіо-Чіо-сан» Андрія Любки вийшли польською.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.