Посольство України в Молдові передало в дар Національній бібліотеці Молдови українські книги

Посольство України в Молдові передало в дар Національній бібліотеці Молдови книги з  класичної та сучасної української художньої літератури, наукові видання, туристичні путівники та інформаційні довідники по Україні.

Про це повідомляє пресслужба посольства України в Республіці Молдова, передає ukrinform.ua.

Як зазначається, книжки представлені українською, російською, румунською та англійською мовами.

Посол України Марко Шевченко висловив переконання, що згадана література сприятиме кращій обізнаності відвідувачів бібліотеки з українською культури, історією та сучасним розвитком України.

Генеральний директор бібліотеки Єлєна Пінтілєй щиро подякувала за такий дар та зауважила, що передані видання будуть доступні як широкій громадськості, так і дослідникам, які вивчають українську історію, а також сприятимуть плідному співробітництву між нашими народами.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Зокрема, для молдовських дослідників цікавою темою є дослідження Голодомору в Україні (1932-1933 рр.), що сприятиме кращому вивченню проблематики голоду в Молдові у 1946-1947 роках.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.