Посольство США готове допомогти в реставрації будинку Сікорського

Українська бізнес-група DCH, Посольство США та американська корпорація Sikorsky Aircraft мають намір профінансувати відновлення садиби авіаконструктора Ігоря Сікорського на вулиці Ярославів Вал у Києві

Про це повідомляє Хмарочос.

Посольство США заявило про наміри допомогти з реставрацією у грудні 2020 року, оскільки “Ігор Сікорський є видатним україно-американцем”.

Триповерховий флігель Сікорських, зведений на місці одноповерхового дерев’яного фасадного будинку на початку ХХ століття, є пам’ятником історії та архітектури національного значення. У 2000 році будинок передали в оренду благодійному фонду ексрегіонала Нестора Шуфрича. Фонд зобов’язався відновити пам’ятку, але протягом п’ятнадцяти років, що будівля належала цьому фондові, вона продовжувала руйнуватися.

З 2016 року садиба Сікорського перебуває на балансі ДП “Готель Козацький” Міністерства оборони України.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Міський голова Віталій Кличко вже багато років заявляв про наміри повернути пам’ятку місту та створити в ній музей авіаконструктора.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.