Посол України в Білорусі процитував Олександра Лукашенка, котрий сказав: «Ми повернемо нашу Україну в лоно нашого слов’янства».

Посол України в Білорусі І.Кизим на своїй сторінці у Фейсбуці процитував Олександра Лукашенка, котрий сказав: «Ми повернемо нашу Україну в лоно нашого слов’янства». Ось його коментар:

«Подивився і послухав Послання О.Лукашенка білоруському народу і Національним зборам від 28.01 22 р. Як на мене, це більше нагадувало з’їзд якоїсь партії. Очевидно, щось коментувати тут для українців немає сенсу, оскільки зрозуміти це можуть лише деякі «забуті політики», наприклад П.Симоненко, який став частим гостем на подібних зібраннях і державних телеканалах (воно і зрозуміло, бо очолювана їм комуністична партія заборонена в Україні), або деякі теперішні депутати ВРУ, зокрема Є.Шевченко, які, разом з комуністами намагаються довести українцям, що білоруський керманич є «взірцем» для лідерства на всьому пострадянському просторі і Україна чекає на такого лідера.

Не зрозуміло, хто такі «ми». І в цьому контексті чому для когось Україна «наша» і коли вона вийшла з «лона слов’янства»? Якщо «ми» — це Білорусь, то, очевидно, що з білорусами ми і є те саме «лоно слов’янства» (до речі, і поляки там, і болгари та словаки та інші) і нам туди не треба повертатися, ми його не покидали. Якщо «ми» — це О. Лукашенко та В. Путін, а «лоно нашого слов’янства» — це союз Білорусі з РФ, то говорити про Росію як про «слов’янську» державу скоро взагалі буде складно, а повертатися в «лоно» (або, вірніше, в союз), де є країна, яка захопила український Крим, розв’язала та продовжує війну на Донбасі, жертвами якої стали десятки тисяч слов’ян, не захоче ще не одне покоління українців. Це аксіома і доводити тут нічого», — написав Ігор Кизим.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.