Порошенко реформував Шевченківську премію

 
Президент Петро Порошенко наголошує на важливості прозорого і демократичного конкурсного відбору претендентів на найвищу мистецьку нагороду України – Національну премію України імені Тараса Шевченка, повідомляє Прес-служба Президента України.
Під час церемонії вручення Шевченківської премії Глава держави повідомив, що своїм Указом затвердив нове Положення про Національну премію та вніс зміни до Положення про Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка. «Я створив робочу групу, яка запропонувала ідеї щодо нового прозорого і демократичного порядку конкурсного відбору претендентів на найвищу мистецьку нагороду України», – сказав Глава держави.
«Премія є державною нагородою України. Важливо так модернізувати її процедури, щоб значно посилити довіру до конкурсного відбору, щоб все суспільство  звертало увагу на твори, що розглядаються, щоб цей інтерес впливав на нас з вами, на розвиток національного культурного середовища», – сказав Петро Порошенко.
За словами Президента, важливо, щоб вшановані премією твори могли гідно представляти українську культуру і в європейському, і в світовому культурному процесі як його невід’ємну і глибоко самобутню складову.
До нового складу Комітету увійшли люди різних поколінь – від «шістдесятників» до ровесників нашої Української Незалежності.
Президент висловив подяку чинним членам Шевченківського комітету і його голові Борису Олійнику за ту роботу, яку було проведено для визначення найбільш достойних претендентів на здобуття  Національної премії 2016 року.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал