Понад три мільйони виділено на "Українську книгу"

Державний комітет телебачення і радіомовлення України з 12 жовтня по 1 листопада уклав низку угод на послуги з підготовки, виготовлення й розповсюдження видань за програмою «Українська книга» на загальну суму 3,20 млн. грн. 

Найдорожчою книжкою виявилася «Палітра Століть. Вибрані твори живопису з музеїв України», яка за 352 грн. розповідає про український станковий живопис із XII ст. до поч. XX ст.

Книга «Україно, ти для мене диво» В. Пилип’юка коштуватиме 241 грн. Книга розповідає про нові несподіванки у вивченні історії формування території сучасної України: пам’ятки трипільської культури, споруди, історичні пам’ятки козацької слави.

Перший том «Вибраних творів» Івана Драча обійшовся у 212 гривен. До нього включено найкращі твори поета. Подано ґрунтовну вступну статтю та науково-енциклопедичні коментарі й примітки. Книгу видано до 75-річчя Івана Драча.

«Вибрані твори» Євгена Дударя коштуватимуть державному бюджету 198 грн. До книжки ввійшли кращі твори відомого сатирика й гумориста.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нагадаємо, що у вересні Держкомтелерадіо уклало угоди по програмі «Українська» на суму 4,63 млн. грн. Тоді найдорожчим виявився Національний атлас України по 684 грн. за екземпляр. Також дорого обійшлися «Хотинська битва 1621 – битва за центральну Європу» по 380 грн./екз., «Грюнвальдська битва – битва народів» по 376 грн./екз., книга «Не могло бути інакше» по 260 грн./екз. льотчика-космонавта Павла Поповича, який помер два роки тому.

У серпні за програмою «Українська книга» було укладено угоди на суму 6,15 млн. грн. Тоді найдорожчими були Парки Києва» (405 грн./екз.) і «Національний музей історії України. У 2 томах. Том 1» (551 грн./екз.)

Джерело: <a href=”http://litakcent.com/2011/11/30/superdorohyj-drach/”>ЛітАкцент</a>