Понад 80 світових науковців відгукнулися на підтримку українських культурних інституцій

Понад 80 науковців з усього світу, які досліджують Україну, підписали відкритого листа Американської асоціації українознавчих студій на захист українських культурних і наукових інституцій, що стоять під загрозою внаслідок пропозицій непропорційних скорочень бюджету з огляду на створення Стабілізаційного фонду. Серед них – Сергій Плохій, Йоханан Петровський-Штерн, Мейгіл Кортні Фаулер, Оксана Шевель, Марко Андрейчик, Віталій Чернецький, Алессандро Акіллі, Олег Коцюба. Як повідомляє litakcent.com, текст листа оприлюднений на сайті  ukrainianstudies.org.

Представники провідних університетів та наукових центрів Північної Америки, Великої Британії, Австралії, Польщі, Угорщини закликають підтримати культурні інституції та зберегти репутацію України.

«Як експерти, які присвятили своє життя вивченню України та Східної Европи, ми гостро наголошуємо на тому, що культура, освіта, мистецтво і наука є ключем до міжнародного визнання суверенності будь-якої держави. Вони захищають країну проти зовнішньої агресії та мобілізують міжнародну підтримку в момент необхідності так само ефективно, як армія захищає її на полі бою», – йдеться у зверненні.

Повний текст листа англійською та українською мовами можна переглянути тут.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал