Помер відомий російський письменник Альберт Ліханов

Помер відомий російський письменник, голова Російського дитячого фонду та Фонду захисту дітей Альберт Ліханов. Йому було 86 років. Російські ЗМІ повідомляють, що причиною смерті стала коронавірусна інфекція.

Ліханов народився 1935 року в Кірові. 1958 року закінчив факультет журналістики Уральського державного університету. Працював головним редактором видань “Комсомольське плем’я” та журналу “Зміна”.

В 1991 році Ліханов очолив правління Російського дитячого фонду. У жовтні минулого року з ініціативи письменника було створено Фонд захисту дітей.

Володар державних нагород та премій. Кілька разів Ліханова визнавали Людиною року у Росії, а 2005 року – у США. Удостоєний світової медалі “Freedom”. Кембриджський університет вніс Ліханова до списку “2000 визначних європейців XXI століття”.

Альберт Ліханов – автор багатьох книг. Перше оповідання “Шагренева шкіра” було опубліковано в журналі “Юність” у 1962 році. Серед відомих літературних творів Ліханова – “Мій генерал”, “Благі наміри”, трилогія “Сімейні обставини”, “Невинні таємниці”, “Хлопчик, якому не боляче”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.