Помер відомий письменник Крістофер Пріст у віці 80 років

У п’ятницю, 2 лютого у віці 80 років помер Крістофер Пріст, всесвітньо відомий письменник, автор таких романів, як “Престиж”. Про це повідомляє The ​​Telegraph.

Причиною смерті письменника став рак, з яким він боровся після діагностики дрібноклітинної карциноми минулого літа.

Протягом своєї кар’єри, Крістофер Пріст написав 18 романів, що дали йому особливу популярність в галузі наукової фантастики.

Його роман “Престиж” був екранізований Крістофером Ноланом в 1995 році. Фільм, у якому зіграли Крістіан Бейл, Х’ю Джекман, Девід Боуї і Майкл Кейн, здобув широке визнання критиків.

Дебютний роман Пріста “Індоктринер” був опублікований у 1970 році. Ця книжка принесла йому ще більше слави.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У 1983 році він потрапив на перший список найкращих молодих британських романістів Granta разом з Кадзуо Ішігуро, Ієном Мак’юеном, Петом Баркером і Мартіном Емісом. Його робота отримала широке визнання, а в 2001 році він був удостоєний нагороди Prix Utopia за життєві досягнення.

Макс Едвардс, літературний агент Пріста, сказав: “Крістофер Пріст був незмінним авторитетом. Подібно до Дж. Г. Балларда, життєпис якого він написав в останні місяці своєї діяльності, він досяг розкішного успіху – його хвалили і в літературному світі, і в світі фантастики”.

Крістофер Пріст народився в 1943 році в графстві Чешир. Він також працював над біографією письменника-фантаста Балларда до його смерті.

Томаш Хоскінс, редактор у Bloomsbury, сказав: “Він мав унікальний розум, і його спадкоємство – це покоління розумних фантастичних письменників, які були натхнені його роботами та творчістю його сучасників”.

inkorr.com