Помер український карикатурист Анатолій Василенко, який малював для «Перця» та Kyiv Post

Редакція часопису «Перець» повідомила, що на 84 році помер художник і карикатурист Анатолій Василенко.

Як зазначає видання, художник народився на Полтавщині в селі Нижня Ланна Карлівського району. Почав малювати ще у дитинстві.

У двадцять років, працюючи на цукровому заводі, Василенко спробував створювати сатиричні замальовки для газети місцевої профспілки. У 1959 році навчався в Миргородському керамічному технікумі, у 1960–1961 роках — у Київському училищі прикладного та декоративного мистецтва. У цей же час почав співпрацювати з журналом «Перець».

Він був головним художником журналу для дітей «Перченя». Співпрацював із редакціями газети «Сільські вісті», у журналах «Барвінок», «Малятко», «Веселые картинки», «Вітчизна», «Дніпро», «Ранок». За сюжетами двох авторських книжок Анатолія Василенка було зроблено лялькові фільми «Петрик у Космосі» та «Тимко-звіролов». Він також проілюстрував близько трьохсот книг для дітей та дорослих.

Головна редакторка видання The Kyiv Independent Ольга Руденко розповіла, що Анатолій Василенко протягом багатьох років створював карикатури для публікацій у Kyiv Post.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал