Помер письменник та режисер з Чернігівщини Станіслав Маринчик

29 грудня, на 85-році життя, відійшов у вічність уродженець Ічні, видатний письменник, сценарист, режисер, краєзнавець та публіцист Станіслав Маринчик.

Як повідомляє val.ua, трагічною новиною поділився на своїй Facebook-сторінці його давній приятель і колега Микола Смілик.

Він нагадав, що покійний був засновником народних самодіяльних кіностудій “Заспів” та “Сівач”, лауреатом багатьох літературних премій, засновником і головою ічнянського літературного об’єднання “Криниця” і просто чудовою людиною.

Станіслав Гаврилович народився 25 липня 1937 року. Вищу освіту здобув на філологічному факультеті Білгородського державного педінституту. В творчому доробку Станіслава Маринчика – кінопортрети видатних земляків «Творець незвичайного», «Чародій», «Повторився в учнях», «Вірність», «Душа до творчості охоча» та інші, книжки «Біле латаття» та твори у 2-х томах.

Крім того, Станіслав Гаврилович був заслуженим працівником культури України, лауреатом обласної премії імені Михайла  КоцюбинськогоМіжнародної літературної премії імені Миколи Гоголяпремії імені Пантелеймона Куліша та інших. Нагороджений медаллю Івана Мазепи (2016).

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.