Помер письменник Ростислав Мусієнко

На 66-му році життя пішов у засвіти чернігівський письменник і журналіст Ростислав Мусієнко – член Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України, лауреат всеукраїнських конкурсів «Коронація слова» і «Смарагдова ліра», Чернігівської обласної літературно-мистецької премії імені Михайла Коцюбинського.

Ростислав Андрійович народився 24 грудня 1955 року в місті Макіївка Донецької області. У 1977 році з відзнакою закінчив фізичний факультет Чернігівського педінституту ім. Т. Г. Шевченка. Працював кореспондентом багатотиражної газети в Чернігові, редактором, завідувачем відділу інформації Чернігівського обласного телерадіокомітету, власним кореспондентом Держтелерадіо України та Першого Національного каналу телебачення.

Був політичним оглядачем Національної радіокомпанії України, автором і ведучим передач «ЛІФТ» (Література — фактори творення) і «На перехрестях історичних паралелей», автором проекту й першим упорядником журналу «СКІФ» ( Спецслужби-Кримінал-Історія-Фантастика), що видавався Чернігівською облдержадміністрацією,  власним кореспондентом телеканалу «Тоніс» по Чернігівській області, редактором обласної газети «Чернігівщина», представником журналу «Сучасна Європа» в Україні.

Неодноразово друкувався у регіональних і всеукраїнських ЗМІ та німецькому журналі «Партнер». Автор прозових книг «2004», «Станція безодні», «Хроніки Марнії», «Завихрений час», поетичних збірок «У перехресті двох століть» та «Де перетнулись паралелі», перекладів творів Марини Цвєтаєвої та інших російських письменників.

Чернігівські літератори глибоко сумують з приводу передчасної смерті талановитого журналіста і письменника і висловлюють щирі співчуття рідним та близьким Ростислава Андрійовича Мусієнка. Вічна йому пам’ять!

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Чернігівська обласна організація

Національної спілки письменників України.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.