Помер письменник Богдан Сушинський

      24 грудня 2020 року пішов з життя Богдан Іванович Сушинський –  видатний український письменник та  громадський діяч, Академік Міжнародної Академії науки, освіти, промисловості та мистецтва при ЮНЕСКО, визначний популяризатор української  національної  культури в світовому масштабі. Про це повідомив голова Одеської обласної організації НСПУ Сергій Дмитрієв.

«Прозаїк, публіцист, літературознавець Богдан Іванович Сушинський більше півстоліття безупинно працював на літературній ниві. За цей час з-під його пера вийшло понад 150 книг, які стали окрасою української та європейської літератури, були визнані як в Україні, так і далеко за її межами. Його творчий доробок – дорогоцінний скарб сучасної української та європейської культури. За визначні досягнення в літературній творчості Богдан Іванович Сушинський був відзначений літературними преміями ім. Е. Багрицького, ім. А. Дюма, ім. Миколи Трублаїні, ім. І. Мазепи, ім. І. Буніна, ім. С. Олійника, ім. Д. Яворницького.

Пішов з життя видатний син України, співець та літописець козацької слави України, великий майстер художнього слова. Його смерть – непоправна втрата для української культури»,  — зазначив С.Дмитрієв.

Одеська обласна організація Національної спілки письменників України висловлює щире співчуття рідним та близьким письменника.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал