Помер Микола Біденко

 
2 лютого помер український поет і перекладач із чеської та польської мов, лауреат премії імені Василя Симоненка Микола Біденко. Про це повідомляє Буквоїд.
Микола Біденко народився 22 травня 1951 року в селі Гейсиха на Київщині. Закінчив факультет журналістики Київського державного університету ім. Т.Г.Шевченка. Але багато років мешкав у столичному геріатричному пансіонаті на житловому масиві Чайка через важку інвалідність — наслідок травми. Але це не заважало йому вести активне життя, спілкуватися з друзями та видавати поетичні збірки
Микола Біденко є автором поетичних книжок «Важкий метал» (1993), «Скелет блискавки» (1995), «Мисліте» (2000), «Усвідомлена необхідність» (2004), «Ліки зі смерті» (2010, Львів: Кальварія), багатьох публікацій в періодиці.
Але він залишиться з нами не лише в своїх книжках. Саме Миколі Біденкуприсвячено один зі знакових романів сучасної української літератури — «Тему для медитації» Леоніда Кононовича.
Прощання з Миколою Біденком сьогодні, 3 лютого, об 11 годині в актовому залі геріатричного пансіонату в Києві по вул. Бударіна 11 (зупинка “Пансіонат ВВВ” 37 автобуса, що йде від метро «Святошин»). Похований буде 4 лютого в селі Гейсиха Ставищанського р-ну на Київщині.
Дивіться та слухайте Миколу Біденка:
Діалог: Василь Герасим`юк — Микола Біденко. Частина 1  https://youtu.be/yBZuATroYiQ
Діалог: Василь Герасим`юк — Микола Біденко. Частина 2https://youtu.be/W4XXzLaTO1s

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал