Помер історик і архівіст Юхим Меламед

Помер у Києві відомий український історик та архівіст Юхим Йосипович Меламед.  Про це у Фейсбук повідомив Йосиф Зісельс.

Юхим Йосипович був талановитим дослідником і автором праць з єврейської історії, генеалогії та архівістики, опублікованих у багатьох країнах світу. Ним підготовлено ряд довідників про документи з юдаїки в архівах України, Росії та Білорусі.

2019 року Юхим Меламед був удостоєний премії Мартена Феллера і Жанни Ковби Української асоціації юдаїки за складання архівного путівника “Документи з історії та культури євреїв в регіональних архівах України: Путівник. Т. 2”. Ця фундаментальна праця (як і видані раніше книжки) стала незамінним посібником для істориків, культурологів і літературознавців, які займаються єврейською тематикою.

Упродовж багатьох років Юхим Йосипович був другом Вааду України й учасником його програм, відкритою та доброзичливою людиною, готовою завжди допомагати молодим колегам.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.