Польський письменник Орлось передав на підтримку Харкова частину своєї літературної премії – Жадан

Український письменник та поет Сергій Жадан, засновник “Благодійного фонду Сергія Жадана”, повідомив, що польський письменник Казимир Орлось передав на підтримку Харкова частину своєї літературної премії. Про це він написав у Facebook.
“Друзі, що хотів сказати. Усі роки війни (себто не від 24 лютого – від 14-го року) ви підтримуєте й допомагаєте. Звик бути таким собі банківським рахунком (чи банківською скринькою), куди перераховуються кошти, які потім спрямовуються на допомогу українцям – і цивільним, і військовим. Завжди щиро за це дякую, хоча подякувати кожному персонально просто не встигаю”, – зауважив письменник.

Він зазначив, що кожен переказ важливий, але іноді ця допомога буває особливо несподіваною та зворушливою.

“Скажімо ось, польський автор Казимир Орлось передав на підтримку Харкова частину своєї літературної премії. Важливий і дуже красивий жест, який нині свідчить про підтримку України з боку Польщі. Саме в такі важкі часи оприявнюється, хто є справді добрим сусідом, а хто дивитися, як палає сусідська стодола”, – написав Жадан.

За його словами, внесок на підтримку Харкова від письменника Орлося – частина літературної нагороди імені Марка Новаковського, яку видає Бібліотека Народова у Варшаві.

“Він отримав нагороду за цілісність літературного спадку, який у його випадку становить 60 років”, – наголосив Жадан.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

За його словами, донька Орлося Йоана очолює Ізабелінський центр культури, який 10–12 червня організовує “Ізабелінські зустрічі з книгою”. На них за підтримки міського Палацу культури Гната Хоткевича проводитимуть українську програму, покажуть фільм про Будинок “Слово”, відбудеться благодійний збір для Харкова.
gordonua.com