Польський фонд Fundacją Powszechnego Czytania надав фінансову підтримку українським видавництвам на суму понад 100.000 доларів

Польський фонд Fundacją Powszechnego Czytania надав адресну фінансову підтримку декільком десяткам видавництв України на суму понад 100.000 доларів, а також закупив тиражі українських книг для дітей, які тимчасово переїхали до Польщі у зв’язку з військовими діями на території України.

Гроші було зібрано методом фондрайзингу як громадянами Польщі, так і комерційними підприємствами. Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів провела рейтинговий відбір видавництв, які висловили побажання отримати таку необхідну підтримку від польських колег.

“Завдяки коштам, отриманим від Fundacją Powszechnego Czytania, а також особистої активності Марії Дескур та Дмитра Дроздовського (головний редактор журналу “Всесвіт”) нашому видавництву вдалося відправити до Польщі кілька тисяч дитячих книг у перші дні війни. Ми ніколи не забудемо цю підтримку наших польських друзів”, – сказав директор видавництва “Саміт-книга” Іван Степурін.

litgazeta.com.ua

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал