Польського письменника можуть засудити до трьох років в’язниці за те, що обізвав президента дебілом

Польського письменника Якуба Жульчика можуть ув’язнити та три роки через публікацію у Facebook, в якій він образив президента країни Анджея Дуду.

Жульчик опублікував свій пост у листопаді на тлі обговорення президентської кампанії у США у відповідь на публікацію Дуди, передає ВВС.

Так польський президент написав: “Вітаю Джо Байдена з успішною президентською кампанією. Доки ми чекаємо номінації Колегії виборників, Польща налаштована зберігати стратегічне партнерство із США на високому та якісному рівні задля ще сильнішого партнерства”.

Письменник у свою чергу відзначив, що багато вивчав політичну систему США і не чув про таке поняття як “номінація Колегії виборників”.

“Джо Байден — 46-й президент США. Анджей Дуда — дебіл”, — написав Жульчик.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У Польщі наразі чинні дев’ять законів, пов’язані з образами, один з яких передбачає ув’язнення за образу державних символів та президента. Окрім того, в країні можуть ув’язнити із плюндрування як польського державного прапора, так і прапорів інших країн.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.