Польське видання “Gazeta Wrocławska” регулярно цькує українців

Популярна Вроцлавська газета вирішила рішуче “взятися” за українців і провокує читачів, розпалюючи мову ворожнечі і негативне ставлення до наших земляків, пише Іnpoland.net.pl

“Спочатку це просто слова, цькування, а потім — дискримінація, ізоляція та маргіналізація і, нарешті, акти насильства”, — говорить Бартломій Цьонжинський, представник міського голови, у відповідь на статті, які нещодавно з’явились у „Gazeta Wrocławska”. Про це повідомляє forpost.lviv.ua.

З грудня минулого року видання належить компанії “Орлен”. Однак там уже й раніше з’явилися подібні статті, в яких, пишучи про зіткнення на дорогах, нещасні випадки чи акти вандалізму, журналісти наголошували на українському походженні винних. Дуже часто ця інформація потім не підтверджувалася.

Наші журналісти впродовж кількох років особисто спостерігали за публікаціями в газеті, тож зауважили, що навіть в тих випадках, коли ставалась якась трагедія, в якій постраждали громадяни України, журналісти “Газети Вроцлавської” подавали інформацію так, наче постраждалий ще й виявлявся винним у тому, що на нього напали. Також у нас склалось враження, що видання усіх іноземців фактично “рівняє”: незалежно, хто фігурує в якійсь резонансній справі — білорус, українець, росіянин. До всіх ставлення негативне.

Як наголосив Бартоломій Цьонжинський, радник мера Вроцлава з питань толерантності та протидії ксенофобії, подібне ставлення та позиція завжди закінчується актами насилля. Посилаючись на приклад — заголовки статей у газеті стосуються п’яних або затриманих українців. Це — бунт проти інших народів. У випадку подібних вчинків поляків ніхто не підкреслює їх громадянство.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Я хотів би звернутися до журналістів “Gazeta Wrocławska” з проханням запитати у наших польських іммігрантів у Великобританії, як вони почуваються, читаючи про «польських злодіїв» на островах”, — додав він.

Українці, які живуть у Вроцлаві, рівні і нічим не відрізняються від поляків. Вони тут створюють сім’ї, розвивають свої вміння, вчаться та працюють. Тож у понеділок, 22 березня, в місті стартує нова освітньо-інформаційна кампанія про Україну. У квітні також почне свою діяльність Коаліція організацій іммігрантських меншин.

 

 

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.