Поліція заборонила концерт «Жадана і Собак» у Харкові

У Харкові 24 березня поліція заборонила проводити концерт гурту «Жадан і Собаки» в арт-клубі «Корова» через «порушення карантинних вимог». Як повідомляє chytomo.com, про це йдеться на сторінці Сергія Жадана у фейсбуці.

Перед початком концерту Жадан пояснив, що разом з організаторами заходу мав годинну розмову з представниками МВС.

«Ми насправді дуже любимо працівників Міністерства внутрішніх справ. Привіт Арсену Борисовичу! Нас попередили, що якщо ми почнемо концерт, наш концерт зірвуть відразу, і організатори концерту будуть нести відповідальність. Ми, звичайно, не можемо цього допустити, тому що це наші друзі, ми цього не хочемо. З іншого боку нам страшенно незручно перед вами», — сказав шанувальникам музикант.

Під час виступу Жадан розкритикував дії влади та вибірковість контролю карантину.

«Те, що працює їх […] «Епіцентр», їх не хвилює. Те, що працюють їхні бізнеси, їх не хвилює… Те, що вони просрали вакцинацію, їх не хвилює!» — заявив письменник.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Як згодом зазначили у поліції Харківської області, концерт рок-гурту не відбувся через порушення карантинних вимог. Првоохоронці підкреслили, що Харків за епідеміологічним станом щодо розповсюдження коронавірусу знаходиться в «помаранчевій зоні».

«Відповідно до обмежень «помаранчевої» зони карантину, заборонено проведення масових культурних, розважальних заходів за участю більше однієї особи на 4 кв. метри площі будівлі або наповненістю понад 50 відсотків місць у кожному окремому залі. Поліцейські в цій ситуації звернулися до власника закладу та попередили його про правові наслідки через недотримання загальних правил безпеки під час пандемії», – йдеться на сайті поліції.

Водночас Сергій Жадан 25 березня на своїй сторінці у фейсбуці зауважив, що гурт розуміє всі обставини, проте проведення культурних заходів на Харківщині наразі офіційно не заборонене. Також митець звернувся до представників правоохоронних органів:

«Любі друзі. Ви могли повідомити про скасування концерту за кілька годин до його початку. Тоді би ми встигли повідомити глядачів і вони не пхалися би з цілого міста (й інших міст теж, до речі), ризикуючи здоров’ям у метрополітені чи маршрутках (вам же про здоров’я громадян ішлося?). Натомість ви прийшли безпосередньо на концерт і чекали годину, коли він, цей концерт, почнеться, елементарно для того, щоби штрафонути заклад. Фактично тримаючи в заручниках кілька сотень людей, які чекали в залі на початок заходу. Вибачте, але це не охорона здоров’я – це шантаж і скотство. Інших слів на означення ваших дій у мене, на жаль, немає. Будьте здорові при виконанні службових обов’язків».

Нова дата концерту буде оголошена згодом, всі придбані квитки дійсні.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.