Поляки хочуть обмежити діяльність іноземних ЗМІ

У Польщі хочуть провести реформу, яка законодавчо обмежить діяльність іноземних ЗМІ в країні. Про ці плани 19 липня повідомив голова партії «Право і справедливість» (PiS) Ярослав Качинський, якого вважають фактичним головою держави, повідомляє detector.media з посиланням на  Reuters.

Партія «Право і справедливість» давно говорила про нібито втручання іноземних ЗМІ у внутрішні справи Польщі та про необхідність посилити позиції польських медіа. Критику іноЗМІ відновили під час президентської кампанії, у ході якої Анджей Дуда неодноразово звинувачував закордонні ЗМІ в дезінформації.

Пан Качинський каже, що цю реформу хочуть повести незабаром. «Нам вдасться зробити це набагато швидше (ніж до 2023 році, коли заплановані вибори до Сейму – ДМ), принаймні на законодавчому рівні, але успіх цього процесу пов’язаний з багатьма змінами, які ми маємо здійснити в нашій країні, а також міжнародними відносинами», – каже він.

Водночас у «Праві та справедливості» додали, що необхідність дотримання правил Європейського Союзу при прийнятті нових законів може завадити зменшенню впливу іноземних ЗМІ (наприклад, каналу TVN, що належить американського каналу Discovery).

Нагадаємо, у травні 2020 року Польща заявила про масову інформаційну атаку з боку Росії. У польському уряді сказали, що хакери розмістили на польських та іноземних ресурсах неправдиву інформацію про масштабні навчання НАТО Defender Europe-2020. Внаслідок атаки хакерів на сайтах Niezalezna.pl, Olsztyn24.com, RadioSzczecin.pl та ePoznan.pl з’явилась стаття, де висміюється Польща та її армія.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал