«Поезія без укриття» підтримала ініціативу Андрія Любки

Книга «Поезія без укриття», що побачила світ місяць тому у видавництві «Discursus», стала за цей короткий проміжок часу не лише однією з найбільш обговорюваних, а й справді довела, що слово є зброєю, а поезія може бути дієвою.

Це підтверджує відомий письменник, що з початком війни допомагає ЗСУ, купуючи автомобілі для бійців. Зокрема, завдяки його ініціативі, було зібрано кошти і куплено 22 машини для військових. Нині ж Андрій Любка на своїй офіційній сторінці на Facebook повідомив, що отримав 16 587 грн на купівлю автомобілів для армії від укладачів та видавців антології «Поезія без укриття».

Поезія без укриття – це книга, упорядницею якої є поетеса й літературознавиця, голова Кіровоградської обласної організації НСПУ Надія Гармазій, а дизайнеркою – прозаїкиня та літературна менеджерка Ірена Яніцька, менш ніж за місяць була презентована у Херсоні, Чернігові, Сокалі, Червонограді, Кропивницькому, Сумах, Луцьку, Львові, Києві. Громадськість могла спостерігати, що в усіх анонсах щодо презентацій цієї хроніки всенародного протистояння зазначалося, що 25% з продажу цієї книги буде спрямовано на підтримку ЗСУ.

Нині видавнича група «Поезії без укриття» вирішила долучити зібрані кошти до ініціативи свого колеги по перу Андрія Любки, який від початку війни активно допомагає ЗСУ, купуючи автомобілі.

Зокрема, на своїй офіційній сторінці на Facebook Андрій Любка написав:

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Отримав 16 587 грн на купівлю автомобілів для армії від укладачів та видавців антології «Поезія без укриття».

Це антологія, в яку Ірена Яніцька та Надія Гармазій зібрали літературні твори першого місяця війни, а Василь Карп’юк з видавництва «Discursus» видав її книжкою.

Саме кошти з продажу й благодійного аукціону книжки мені сьогодні й надіслали. Чесно кажучи, в це важко повірити, бо хіба ж можна щось заробити на поезії? Але якщо поєднати літературний і менеджерський таланти, патріотизм і діяльне бажання допомогти – то можна! Приклад – на скріні.

Кілька примірників антології ми обов’язково покладемо в джип, що буде куплений в тому числі й за ці гроші. А буде куплений він ще сьогодні.

Щиро дякую всім, хто долучився до цієї акції!»

Нагадаємо, що «Поезія без укриття» – це понад 200 поетичних фіксацій першого місяця повномасштабної війни, які створили 70 сучасних українських авторів – від початківців до маститих літераторів.

Як пояснила ідейна натхненниця проєкту «Поезія без укриття» Надія Гармазій, 16 587 грн – це сума, що зібрана від продажу половини накладу, а також з благодійного аукціону. Так, 4 900 грн із зазначеної суми було виручено шляхом продажу примірника даної антології під час аукціону, ініціатором якого став письменник і журналіст з Кропивницького Роман Любарський.