Поетеса з літоб’єднання “Степ” випустила першу книжку

“Із наві – в яв”-так назвала свою першу книжку поетеса Олена Трибуцька, член літературного об’єднання “Степ” імені Віктора Погрібного (м. Кропивницький). Презентація збірки віршів відбулася в обласному музеї мистецтв. Авторка пояснила, що назву книжки їй навіяли прадавні слов’янські сутності нав,  яв і прав. Це міфологізовані  світи, де переплітаються  життя і небуття, мрії і видіння, ідеї та енергія.  Ті ж самі категорії поєднуються і в новій книжці. Думки та переживання  перших тижнів війни, вдячність до героїв-воїнів, завдяки яким  зберігається  можливість для творчості , ненависть до загарбників, сподівання на перемогу, філософські розмисли  про  поєдинок добра зі злом,  елегійні фарби осінньо-весняних метаморфоз…

Презентація проходила у форматі літературно-музичної композиції із включенням  мультимедійних номерів та декламацій, інструменталу, вокалу й танців наживо.  Зокрема, присутні переглянули відекліп пісні на вірші Олени Трибуцької, музику до якої написав і  виконав під власний гітарний акомпанемент редактор альманаху “Степ” Олександр Архангельський. Він редагував і згадану книжку. Поетеса розповіла, що коли  прийшла у “Степ” і одержала професійну оцінку своїх творів,  то зрозуміла, як багато в неї простору для вдосконалення.

Радість від дебюту в царині киговидання з Оленою Трибуцькою розділили її колеги з літоб’єднання Ніна Даниленко, Надія Чичкан, Галина Суржок. А голова “Степу”  Ольга Полевіна порівняла  авторку нової книжки  з ювеліром, що з  матеріалу  життєвих реалій виготовляє витончені прикраси.

…У залі вимкнули світло, погас екран, запанувала тиша.Олена Трибуцька запалила свічки- і всі встали, щоб вшанувати пам’ять загиблих українських військових.  На завершення презентації авторка  повідомила, що кошти від продажу своєї першої книги вона віддасть на благодійність.

Ніна Даниленко,

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

прозаїк, член  літературного об єднання “Степ” імені Віктора Погрібного,м. Кропивницький