Плакат Мураєва на Будинку профспілок провисів кілька годин і був знятий

На Майдані Незалежності в центрі Києва з’явився великий плакат із зображенням екс-нардепа від Партії регіонів і Опозиційного блоку Євгена Мураєва. Як інформує news.liga.net, про це повідомив в Telegram громадський діяч Сергій Стерненко.

Плакат із зображенням Мураєва з’явився на Будинку профспілок. На ньому також зображено карту України, логотип телеканалу НАШ і напис “Тут наша земля”. Як з’явився банер, невідомо.

 Журналіст Станіслав Козлюк повідомив у Facebook, що плакат з Мураєва провисів декілька годин – і його зняли. У пресслужбі Київської міськдержадміністрації не змогли надати LIGA.net коментар щодо цього інциденту, як і в Федерації профспілок України.

У Будинку профспілок у 2013-14 роках знаходився штаб учасників Революції гідності. У ніч на 19 лютого 2014-го в ньому сталася сильна пожежа під час штурму силовиків.

Мураєв же під час Євромайдану був нардепом від Партії регіонів і 16 січня 2014 року голосував за “диктаторські закони”, які спровокували ескалацію протестів. Після перемоги революції Мураєв називав її “держпереворотом”, а російсько-українську війну на Донбасі – “громадянським конфліктом”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Також у грудні 2020-го він виправдовував появу в ефірі свого телеканалу одного з ватажків бойовиків ЛНР Родіона Мірошника. Попри безліч вироків бойовикам за статтею про тероризм і постанову Верховної Ради, Мураєв вважає, що ДНР / ЛНР – це не проросійські терористичні організації.

19 серпня 2021-го Нацрада з теле- і радіомовлення заявила, що подасть позов про анулювання ліцензії каналу НАШ, записаного у документах на сайті каналу на батька Мураєва. У Нацраді ухвалили рішення про позов через виступи в його ефірі лідера забороненої в Україні Комуністичної партії Петра Симоненка, який, на думку держрегулятора, говорив фрази, що розпалюють ворожнечу.

За канал НАШ заступився голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.