«Піжмурки зі смертю»: у Чернівцях презентували дитячу книжку про історію Голокосту

9 грудня відбулась презентація нового видання Чернівецького музею історії та культури євреїв Буковини – дитячої книжки про Голокост «Піжмурки зі смертю. Дитячі розповіді про недитячу історію». Про це повідомляє пише acc.cv.ua.

Цей захід присвячений 80-м роковинам Голокосту на Буковині й відбувається в рамках німецько-українського освітнього проєкту «80 Років трагедії у Бабиному Яру». Книжка побачила світ у київському видавництві «Дух і Літера».

«Історія створення цієї книги теж досить цікава. У 2011 році, бувши на конференції у європейських єврейських музеях у Лондоні, я дійсно була здивована кількістю школярів та студентів, які відвідують музеї, тому що знала як українські школярі та студенти ставляться до музеїв загалом. І я дійсно захопилася ідеєю, як же зацікавити наших дітей, щоб вони хотіли прийти у музей. Один з інструментів, які презентували у Лондоні, була маленька книжечка, схожа на робочий зошит, з якою працювали діти у музеї. І мені дуже захотілося зробити щось таке подібне для наших дітей», – розповіла Анна Ямчук, співавторка книги.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

В основі сюжету – реальні життєві історії чотирьох свідків Голокосту, які пережили його у дитячому віці. Для відображення драматургії подій у книзі використано елементи графічного роману. Краще зрозуміти всі нюанси цієї непростої теми юним читачам допоможуть спеціальні провідники (сторінками книги), у ролі яких виступили так само реально існуючі люди Еріка Григорчук та Олексій Фисюк – представники молодого покоління сучасних чернівчан. Над книгою працювала велика група авторів Новини Медіа агентства АСС є у Viber Особливістю книги є те, що вона містить чималий дидактичний апарат, тож видання можна використовувати і як «підручник» на відповідних заняттях у школах.  Зазначається, що книги передадуть навчальним закладам та бібліотекам міста.

Джерело: https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/pizhmurki-zi-smertyu-u-chernivcyah-prezentuvali-dityachu-knizhku-pro-istoriyu-golokostu-79735. Сайт http://acc.cv.ua/

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.