Пісню «Червона калина» російські окупанти записали до нацистської

Розпалювання національної ненависті до громадян України в окупованому Криму: прокуратура автономії розпочала кримінальне провадження.

Прокуратура автономії, за зверненням Представництва Президента в АР Крим, розпочала кримінальне провадження за фактом вчинення умисних дій, спрямованих на розпалювання національної ворожнечі та ненависті, поєднаних з погрозами (ч. 2 ст. 161 КК України).

У телеграм-каналі під назвою «Талипо𝐕 𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞 🅉» кримський «блогер» опублікував відео з весілля у Бахчисараї, де грала українська пісня «Ой у лузі червона калина». До відео “блогер” додав підписи:  “Играет нацисткая песня «Червона Калина», «*, мы каждого найдем, с каждого спросим»,  «Откладывайте на адвокатов!».

У цій публікації наявні можливі прояви національної дискримінації у вигляді розпалювання міжнаціональної ворожнечі до громадян України та використана мова ненависті. У рамках кримінального провадження буде запланована лінгвістична експертиза.

Досудове розслідування цього кримінального провадження доручено слідчим СУ ГУ НП в АР Крим і м. Севастополі.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

З початку окупації Кримського півострова, Росія використовує мову ворожнечі в інформаційному просторі окупованого Криму як зброю проти кримських татар, мусульман та українців загалом. Держава-окупант намагається виправдати всі репресії, які вчиняє проти українців, за допомогою нав’язування своїй наративів, закликів до дискримінації та пропаганди насильства.

Прокуратура автономії на постійній основі співпрацює з Представництвом задля злагодженої роботи у питаннях захисту прав людини на території тимчасово окупованого півострова.

bilahata.net