Після скасування штрафу за прострочені книжки в американську бібліотеку повернули книжку, яку взяли у 1911 році

У публічну бібліотеку Бойсе штату Айдахо нещодавно повернули книжку, яку взяли ще у 1911 році. Де й у кого вона була весь цей час — невідомо.

Як пише hromadske.ua, про це повідомляє kivitv.com.

Книжку «Нові хроніки Ребеки» Кейт Дуглас Віген передали до бібліотеки Гарден-Сіті, а там помітили, що на виданні є наклейка бібліотеки Бойсе. Де книжка перебувала ціле століття — незрозуміло.

«Нас цікавить її (книжки — ред.) історія. Чи то вона просто лежала в чийсь шухляді, чи то власник книжки помер, чи то хтось переїхав і залишив книжку? Ми ніколи це не дізнаємось, але можемо пофантазувати», — розповіла працівниця бібліотеки Енн Марі Мартін.

У бібліотеці кажуть, що книжка була втрачена у листопаді-грудні 1911 року, згадка про це є у документах закладу. У 1912 році бібліотека звітувала, що 159 книжок були зношені, шість — загублені (але за них повернули кошти), ще 13 залишаються у читачів, а 173 — зникли безвісти.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У бібліотеці також розповіли, що книжка у чудовому стані. «Нові хроніки Ребеки» на початку 20 століття коштували 1,5 долара. До 2019 року бібліотека Бойсе стягувала штраф за прострочені книги, тож якби він досі існував — за повернення книжки довелося б заплатити 800 доларів.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.