Після масових убивств у Бучі держави ЄС висилають російських дипломатів

Італія поповнила кількість європейських країн, що висилають російських дипломатів за діяльність, яка несумісна з дипломатичним статусом. Міністр закордонних справ Луїджі Ді Майо заявив про висилку 30 співробітників посольства РФ.

Він розповів, що повідомив про висилку викликаному в МЗС послу Росії у Римі Сергію Разову. Підставою для оголошення персонами нон грата стала загроза національній безпеці Італії.

Напередодні 35 співробітників російського посольства, запідозрених у шпигунстві, було вислано із Франції. В офіційній заяві наголошується, що йдеться про загальноєвропейську ініціативу. 40 російських дипломатів було вислано з Німеччини, 15 – з Данії. Найбільш жорстко надійшли Латвія та Литва. Вони відправили російських послів і відкликали глав своїх дипломатичних місій у Москві. Як зазначає France 24, висилка стала відповіддю на масові вбивства мирних жителів України у Бучі.

Коментуючи звістки про висилку, заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв, колишній президент РФ, заявив, що російська відповідь буде симетричною і руйнівною для двосторонніх відносин. “І тоді ми дивитимемося один на одного через приціли”, – сказав він.

newsru.co.il

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал