Пішов із життя літературний редактор Юрій Григор’єв

На 84-му році життя помер літературний редактор Юрій Григор’єв. Про це повідомляє chytomo.com з посиланням на Олександра Афоніна, директора Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів.

Юрій Григор’єв 60 років пропрацював у книговидавничій галузі, був заступником, а потім й головним редактором видавництва НАН України «Наукова думка», а також головним редактором і директором видавництва гуманітарної літератури «Абрис».

Через редактуру Юрія Григор’єва пройшла велика кількість літературних творів українських та закордонних авторів, а також наукових праць.

«Юрій Еммануїлович був яскравим представником дійсно професійної вітчизняної редакторської школи і дав путівку в життя десяткам нових літературних редакторів, які сьогодні успішно реалізують свої знання і вміння на благородній ниві книговидання. До останніх днів свого життя Юрій Еммануїлович, хоч і мав проблеми зі здоров’ям, відгукувався на звернення видавництв, коли вони потребували високоякісного редакторського опрацювання оригінальних текстів і перекладів з іноземних мов», – зазначає Олександр Афонін на офіційній сторінці Асоціації у фейсбуці.

Два роки тому Юрій Григор’єв зламав шийку стегнової кістки лівої ноги. Того разу вузьке коло друзів зібрало значні коштина на операцію в Інституті ортопедії АМН України, але у 2020-му редактор отримав повторну травму, але вже на правій нозі, що потребувало аналогічної складної та вартісної операції. Фактично він не мав змоги рухатися.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.