Під картиною Пікассо знайшли зображення оголеної жінки — його відтворили з допомогою нейромережі

Фахівці британської компанії Oxia Palus за допомогою нейромережі відтворили полотно іспанського художника Пабло Пікассо, поверх якого він написав роботу “Сніданок сліпого” в 1903 році. Зафарбовану картину назвали “Самотня оголена, яка сидить” (The Lonesome Crouching Nude). Як повідомляє suspilne.media, про це пише CNN.

Експерти виявили зображення за допомогою рентгенофлуоресцентного аналізу — цей метод дозволяє розділити шари на полотні. Потім нейромережу навчили відтворювати роботу мазками в стилі Пікассо, після чого твір роздрукували на полотні за допомогою 3D-принтера.

“Сподіваюся, Пікассо був би щасливий, дізнавшись, що скарб, захований ним для майбутніх поколінь, виявлено через 48 років після його смерті і 118 років після того, як картина була схована”, — сказав Джордж Канн, фахівець з машинного навчання Університетського коледжу Лондона.

 

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.