Петицію про знесення пам’ятника Ватутіну біля Верховної Ради підтримали понад сім тисяч громадян

Така петиція з’явилася у Єдиному реєстрі петицій, її автор – Вадим Поздняков. Про це повідомляє dilo.net.ua

“Станом на сьогодні у Маріїнському парку, що розташований перед Верховної Радою України досі є пам’ятник одному з окупантів та україноненависників – Миколі Ватутіну, – зазначається у петиції.
Проти цього пам’ятника було проведено десятки акцій різноманітними патріотичними організаціями. Нещодавно невідомі облили його зеленкою.

Микола Ватутін – особа, яка воювала з армією УНР, повстанцями Холодного Яру та бійцями УПА, дерибанила Польщу 1939 та сотнями тисяч відправляла українців на безглуздий забій. Враховуючи те, що під пам’ятником, ймовірно, може бути його могила, прошу провести рішення про цивілізований демонтаж пам’ятника та перенесення могили (якщо вона є) на територію одного з кладовищ міста Києва”.

Станом за цей час петицію підтримали 7 381 осіб. Щоб її розглянули, необхідно 10 тис. Збір підписів триває.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Довідка. 29 лютого 1944 року під час об’їзду військ генерал армії Ватутін потрапив у засідку УПА в районі с. Милятин (нині село Острозького р-ну Рівненської області), в перестрілці його було поранено. Впродовж півтора місяця перебував у госпіталі в Києві, де й помер 15 квітня у київському військовому шпиталі № 3582, розташованому на території київської школи 138. У 1948 році в Києві поблизу будівлі Верховної Ради України на його могилі встановили пам’ятник.