Петро Охотін проти санкції відносно антиукраїнської літератури

 
Політичний консультант Петро Охотін заявив, що ініціювання Держкомтелерадіо введення санкцій щодо антиукраїнської літератури може мати негативні наслідки.
Пише Народна правда.
На думку експерта, зараз головним завданням має бути боротьба з контрабандистами та виробниками російського контрафакту, які ведуть свій бізнес просто в Києві. Необхідно моніторити сайти, які поширюють ці матеріали.
Санкції у тому вигляді, як їх пропонує Держкомтелерадіо, можуть спровокувати падіння експорту української російськомовної книги до РФ. За даними ДФС, нині експорт українських книг перевищує імпорт російських в 4,7 разів. Це, як правило, книги з ілюстраціями, російськомовні автори на зразок Макса Фрай і Куркова.
Санкції Держкомтелерадіо також можуть викликати закриття книгарень, які збувають також книги українських авторів. Загалом вже існує дієвий механізм, який блокує антиукраїнську літературу, яка потрапляє до країни легальним шляхом. Зараз важливо виборювати монополію на інтелектуальний простір на теренах  колишнього СРСР, а не закриватися на вузькому українському ринку.
 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал