Переможцeм другого конкурсу Book Pitch став Станіслав Асєєв

Книжка Станіслава Асєєва «Світлий шлях: історія одного концтабору» перемогла у проєкті Book Pitch.

Книжка журналіста і публіциста Станіслава Асєєва перемогла у спільному проєкті Книжкового арсеналу і Одеського міжнародного кінофестивалю, − її рекомендуватимуть до екранізації. Про це повідомляє chytomo.com.

У книжці «Світлий шлях: історія одного концтабору» автор описав своє дворічне перебування у таємній в’язниці«Ізоляція», що у Донецьку, яку бойовики терористичної організації «ДНР» перетворили у концентраційний табір. Книжка вперше вийшла друком у 2020 році у Видавництві старого Лева двома мовами − українською і російською. Її також переклали англійською мовoю. Цього року Станіслав Асєєв з книжкою есеїв «В ізоляції» став лавреатом Шевченківської премії у номінації «Публіцистика, журналістика».

До складу журі Book Pitch увійшли: програмний консультант та голова відбіркової комісії Одеського міжнародного кінофестивалю Алік Шпилюк, головна редакторка The Ukrainians, менеджерка культурних проєктів Богдана Неборак, літературна критикиня, кураторка літературних програм Мистецького арсеналу Оксана Щур, шеф-редакторка кінокомпанії Star Media Леонора Пащенко.

Book Pitch − спільний проєкт 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю та Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал».  Його мета – знайти сучасні українські книжки, що мають потенціал для подальшої екранізації.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Одеський міжнародний кінофестиваль — один із найбільших глядацьких кінофестивалів у Східній Європі, який щорічно проходить у кінематографічній столиці України – місті Одеса. Цього року 12-й Одеський міжнародний кінофестиваль пройде 14-21 серпня і буде приурочений до 30-річчя незалежності України з акцентом на національне кіно. На глядачів чекатимуть ексклюзивні прем’єри фільмів, майстер-класи від провідних українських та світових кінопрофесіоналів, яскраві навколофестивальні події та заходи в межах традиційної професійної секції Film Industry Office.

 

Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» відбувається щороку з 2011 і проводиться Мистецьким арсеналом в стінах його історичної будівлі. Це одна з найбільших інтелектуальних подій України, де розвиваються і взаємодіють книжкова, літературна, мистецька сцени, порушуються і осмислюються вагомі питання буття людини, а також суспільства і культури, спонукаючи до проактивної позиції учасників і відвідувачів.

 

Нагадаємо, у фінал цьогорічного проєкту увійшли чотири книжки. Минулого року в ньому перемогла книжка Гаськи Шиян «За спиною».

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.