Переговори у Стамбулі – капітуляція. Як Росія відповість за злочини?

Закінчився перший раунд переговорів у Стамбулі. Пропозиції української сторони: розведення збройних сил до ліній, які існували станом на 23 лютого; надання Україні безпекових гарантій (країни-гаранти – Росія, США, Велика Британія, Франція, Китай, Туреччина та інші); проведення впродовж наступних 15 років переговорів щодо статусу Криму; переговори щодо статусу ОРДЛО.

Позиції зацікавлених сторін, зокрема США, наразі невідомі.

Щодо гарантій безпеки, то ми це вже проходили, – це перше. І друге, РФ – гарант безпеки, який, надаючи безпекові гарантії, продовжує окупацію Криму та частини Донбасу, – це правовий маразм!

Як на цьому нонсенсі можна базувати безпеку України?! Незбагненно!

До того ж – Україна відмовляється від участі у військово-політичних блоках і підтверджує без’ядерний статус.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Переговори стали можливим тільки тому, що ЗСУ і тероборона наваляли клятим окупантам. І ті втекли за стіл переговорів.

Цікаво, а які зобов’язання бере на себе російська сторона? Маріуполь знищено, Харків, Суми, Чернігів піддані варварським обстрілам. Волноваха й Ірпінь – руїни. А тепер орки сідають за стіл переговорів і не несуть жодної відповідальності?!

Як це пояснити тисячам загиблих?

Я не знаю. Може, на Банковій знають.

Я і хлопці, з якими ми зараз в теробороні, хочемо почути відповідь. Як Росія, зазнавши поразки на нашій землі, відповість за агресію та злочини проти людяності?

І наступне: чому українська сторона веде переговори з позиції країни, яка програла війну? Зобов’язання ж бо лягають тільки на українську сторону. Україна, по суті, відмовляється від Криму та окупованих районів Донбасу, а натомість отримує перемир’я у війні, в якій вже є перелом на користь України, та примарні сприяння країн на кшталт РФ вступу України до ЄС.

Все це нагадує тупий жарт.

Це не переговори, а спроба РФ виграти в дипломатичному форматі війну, яку вона програла на полі бою.

Переговорні позиції української сторони неприйнятні для народу, який б’ється за свою Батьківщину!

Валентин Бушанський

gazeta.ua