Пенсіонер із Волині пише романи від руки і видає власним коштом

Олексію Рожанському із села Рудники, що у Маневицькому районі на Волині, скоро виповниться 70 років. Чоловік мешкає сам після смерті дружини, веде господарку, обробляє город і пише романи. Про це повідомляє 7days-ua.com.

Однак є одна особливість, яка робить його не таким як усі сучасні письменники: пан Олексій пише всі свої романи від руки.

Причому стиль написання довільний, не підлягає жодному жанрові. Тому у видавництві мали клопіт із виданням його книг.

Але світ уже побачили чотири романи автора із Волині.

Перша книжка Олексія «Де ти, щастя сироти?» вийшла в двох томах у 2013–му. А далі з’явилися ще три його видання: «Швендя», «Сашкова молитва» та «Горбатий».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У селі чоловіка вважають диваком, бо займатися творчістю пенсіонер почав зненацька, ще й книги видає за власний кошт, пише Волинь.

— Пенсія у мене невелика, а жити за щось треба, то нині з друком тяжко. Але я ж не п’ю і не курю, то на 10–30 примірників нашкрябую, — ділиться чоловік.

Стати письменником він ніколи й не мріяв. Розповів, що ще в молодості хотів лише одну книжку видати про знайомого військового, життєва історія якого дуже зачепила, але тоді, каже, зовсім неосвічений був, тому попри численні спроби нічого путнього не виходило.

Наступну книжку Олексій Рожанський хоче написати на основі своєї любовної історії, але каже, що пригадувати минуле надто боляче, бо її закінчення і на старості не дає йому спокою.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.