Пасажирів московського метро познайомлять з чилійською поезією

У московському метро почне курсувати “поетичний” поїзд, повідомляє 13 листопада ІТАР-ТАРС з посиланням на прес-службу метрополітену. За словами співбесідника агентства, склад “Поезія в метро” запустять 17 листопада на Фільовськой лінії. Перша підбірка віршів буде присвячена чилійській поезії.

Зокрема, пасажири метро познайомляться з віршами Пабло Неруди, Габріели Містраль, Вісенте Уїдобро, Гонсало Рохаса і Никанора Парри. На думку представника метрополітену, їхні вірші “поза сумнівом знайдуть відгук в серцях пасажирів московського метро”. Згодом теми мінятимуться, а основна мета проекту – “знайомити пасажирів метро з кращими поетами різних країн світу”.

Вірші будуть представлені як на російській, так і на іспанській мовах. Крім віршів, у поїзді розміщуватимуться уривки з біографій поетів, а також їхні фотографії. У підготовці проекту метрополітену допомагали співробітники посольства Чилі в Москві.

Це вже сьомий особливий поїзд в московському метро, в числі інших – поїзди «Москва, що читає», і “Акварель”, присвячені історії “Курська дуга”, “Червона стріла” і “Народне ополчення”, а також поїзд “Сокольники».

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал